Ansambel Šantej

Description

Description

Smo Maja, Denis in Roky Šantej in smo ustanovitveni člani družinskega ansambla. Ker glasba prepleta vse kotičke našega življenja, smo ustanovili tudi ansambel, ki smo ga poimenovali kar po priimku – Šantej.
Prihajamo iz Šentruperta na Dolenjskem. Vodja ansambla je najstarejša članica Maja, ki ima že 23 let, igra pa bas kitaro. Eno leto mlajši je Denis na harmoniki, najmlajši član pa je Roky na kitari, ki šteje 19 let. Naši prvi skupni koraki na odru so bili že leta 1998, v kar nas je prepričal takratni kaplan Sandi. Z leti smo znanje nadgrajevali na vseh glasbenih področjih. Leta 2002 je Denisa navdihnil za harmoniko Dejan Vene, leto kasneje pa se mu je pridružil Roky. Ker pa je tudi Maja kazala veliko zanimanje, se je začela učiti klaviature, kasneje klarinet, od leta 2006 pa igra bas kitaro . Kasneje se je Roky začel učiti tudi ritem kitaro. Manjkalo nam je le še petje, pri čemer nam je pomagal Denis Zupan in nas vztrajno učil. Tako je nekako nehote nastal ansambel, na kar pa smo še danes ponosni.

Konec leta 2007 smo spoznali, da je to res tisto pravo, tisto kar si srčno želimo in glasbo začeli jemati bolj profesionalno. Začeli smo igrati  na raznih dogodkih po vsej Sloveniji.

Konec leta 2007 smo spoznali, da je to res tisto pravo, tisto kar si srčno želimo in glasbo začeli jemati bolj profesionalno. Začeli smo igrati  na raznih dogodkih po vsej Sloveniji. Istega leta nam je uspelo zmagati na avdiciji za talente, organizatorja avdicije (Tina Pulko – podjetnica, Tone Košmrlj – Pop Design) pa
sta se, kot pravita sama, nad našim talentom, preprostostjo in simpatičnostjo tako navdušila, da sta z nami za nekaj let podpisala pogodbo o zastopanju.

Pot v neznano, kot smo jo poimenovali člani ansambla, je zelo zanimiva in polna presenečanj. Ker ima vsak pravi ansambel tudi svoje avtorske skladbe, smo “Štajerski Dolenjci”, kot nam pravijo zaradi mešanih korenin, zavihali rokave in se lotili dela. Kmalu je pesem Vozovnica v eno smer požela velik uspeh, še posebej z objavo na eni izmed najbolje prodajanih slovenskih kompilacij DJ Turbo Svizec mix. Zavihteli smo se na vrhove lestvic in s tem, ko smo polnili medije, smo se pokazali še malo širši javnosti in dobili številne nove oboževalce.

Z novim letom 2011 pa svojo glasbeno pot nadaljujemo samostojno. Zadali smo si še večje cilje, ki jih v prihodnje nameravamo uresničiti.

Zanimivo je, da ima Ansambel Šantej oboževalce iz vse Slovenije, Poljske, Nemčije, Avstrije, Hrvaške, Francije in tudi Amerike…
Naš moto: Kdor poje rad, je večno mla

Contact

Contact

Video

Video

Location

Ansambel Šantej

Contact

Ansambel Šantej
  • By admin
  • Email: dominik.turk@amis.net
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Ime in priimek (obvezno)

Email (obvezno)

Zadeva

Sporočilo

Prepišite naslednje znake v spodnje okno
captcha